5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIEVERANDERING – VERLIES – ONZEKERHEID

 KENMERKEN VAN HET ASCENSIEPROCES

Als je de laatste tijd heel wat veranderingen, verliezen en onzekerheden in je leven hebt ervaren, kun je weten dat je diep in je ascensieproces bent. Dit zijn misschien de meest voorkomende aanwijzingen dat je bezig bent je weg te banen door de Vierde Dimensie en je voor te bereiden om uiteindelijk de Vijfde Dimensie binnen te gaan.Maar het is over het algemeen niet erg leuk om met dit proces om te gaan. Veel mensen merken dat er zoveel verandert in hun leven en in hun wezen, dat het beangstigend kan zijn. Ze voelen zich verloren, zonder een kompas om hen te begeleiden door de steeds verschuivende werkelijkheid die ze zijn ingegaan.Het lijkt moeilijker dan ooit om te weten welke beslissing je op welk moment moet nemen, zonder te weten waar het je naartoe kan brengen. De oude manieren om je zeker te voelen over je leven lijken weg te vallen - de oude relaties die vroeger troost gaven, de oude situaties die je een gevoel van financiële stabiliteit gaven, en de oude overtuigingen die je vroeger leidden. Er is niets meer om je vast te houden om je veilig en zeker te voelen van wie je bent en waar je naartoe gaat.

JIJ BENT EEN PIONIER

Dit alles is omdat je een pionier bent op dit pad naar de Vijfde Dimensie. De meeste mensen hebben nog geen idee over deze reis. Het is een heel nieuwe ervaring voor de mensheid - en ook een die blijkbaar geen andere wezens in het universum ooit eerder hebben gemaakt, terwijl ze hun fysieke lichaam met zich meenamen. Zo veel is nog steeds onbekend. Maar jij, als een moedige Lichtwerker, hebt aangeboden om als pionier voort te gaan om dit pad te helpen bouwen. Als gevolg hiervan zul je merken dat er nog niet veel verkeersborden zijn die de richting aangeven of je vertellen waar je bent of waar je naar toe moet gaan. Je voelt je misschien helemaal alleen op het pad. Niet-geïdentificeerde kruispunten kunnen je verwarren; schijnbare doodlopende wegen kunnen ertoe leiden dat je aan jezelf twijfelt. Mogelijk moet je een andere onbekende weg volgen, vaak naar een andere onbekende bestemming. Het is geen wonder dat je je een tijdje verloren kunt voelen totdat je je houvast opnieuw vindt.

VERTROUWEN IS DE ENIGE OPTIE

Er zijn tijden dat je enige optie is om de sprong te maken naar het totale vertrouwen op het Universum, de Bron, het Hoger Zelf - wat je ook maar de leiding wilt noemen die je in jezelf vindt. Externe informatiebronnen - meningen van vrienden en familie of experts die je vindt - werken gewoon niet meer. Noch zijn de gedachten die je rationele geest genereert gebaseerd op informatie die je van buiten hebt ontvangen. Je geest weet alleen dat je vruchteloos naar antwoorden zoekt en dingen probeert te begrijpen die het verstand te boven gaan. Wat je uit deze hogere bronnen hoort, heeft in het verleden misschien gewerkt toen je nog volledig functioneerde binnen het driedimensionale bewustzijn. Maar je bent nu op onbekend hoger dimensionaal gebied en je leiding op dit punt moet van binnenuit komen. Vertrouwen op de berichten van deze innerlijke bron vereist een vertrouwen dat je misschien nog nooit eerder hebt moeten ontwikkelen. In het verleden was het relatief eenvoudig om te bepalen hoe te overleven - fysiek, financieel en emotioneel. Je kon erachter komen hoe je de dingen kon krijgen die je nodig had en de emotionele steun die je zocht naar mensen en omstandigheden om je heen. Maar nu ben je je misschien gaan realiseren dat deze strategie niet zo goed meer werkt. En als je echt zelfbewust bent, kun je ook zien hoe het proberen op deze manier te blijven leven je in een lage staat van angst houdt, vooral als je uiteindelijk beseft dat je heel weinig controle hebt over veel uiterlijke omstandigheden.

VERSCHUIVEND NAAR DE 5 e DIMENSIE

Naarmate je verder gaat naar het vijfdimensionale bewustzijn, zul je merken dat je deze beperkte strategie moet loslaten. Als je er sterk aan gehecht bent te geloven dat dingen en mensen buiten jou verantwoordelijk zijn voor je gevoel van veiligheid, overleving en geluk, zul je waarschijnlijk de gelegenheid krijgen om erachter te komen dat dat niet zo is. Veel van deze mensen kunnen verdwijnen (tijdelijk of permanent) om je dit te laten zien. Als je bijvoorbeeld je baan, je spaargeld, je gezondheid of een belangrijke relatie verliest, weet dan dat deze leerdynamiek mogelijk werkt. In plaats van in paniek te raken, kijk dan of je op jezelf terug kunt vallen en op één lijn kunt komen met het vertrouwen dat je de middelen voor overleving en stabiliteit op andere manieren zult vinden - misschien op manieren die je een nog groter gevoel van vreugde, veiligheid en vrijheid zullen brengen.

BLIJF IN HET HUIDIGE MOMENT

Denk eraan: als je in het huidige moment kunt blijven en niet in paniek raakt over wat er in de toekomst kan gebeuren, kun je je meestal heel goed voelen op dit moment . Je hebt alle essentiële dingen die je nodig hebt om redelijk comfortabel en in vrede te zijn. En denk erover na: je weet echt nooit wat er om je heen gebeurt - vooral deze dagen. Er kan iets heel verrassends verschijnen dat je zal helpen de horde te nemen die je in de toekomst ziet, iets dat je zal "redden". Als je even nadenkt, heb je waarschijnlijk kleine wonderen zoals deze in het verleden meegemaakt. Er zijn zoveel dingen die uit het niets kunnen gebeuren waar je geen idee van hebt. Verwacht wonderen, verwacht ze echt - en ze zullen gebeuren. De hogere dimensionale energieën die nu de planeet overspoelen, kunnen ze met gemak voor je realiseren.

JE OVERGEVEN AAN WAT-IS

Toch zijn het echte te verwachten wonderen en in jezelf kijken naar je veiligheid kan moeilijk zijn op die momenten dat je je angstig voelt. Als alle vertrouwde ondersteuningen wegvallen en degene die je altijd was lijkt te verdwijnen, kun je bang worden. Wat je op zulke momenten moet doen, is je simpelweg overgeven aan wat er in het moment is, volledig de situatie accepteren, samen met al je emotionele reacties erop, als je realiteit op dit moment, zonder oordeel, strijd of begrip. Sta jezelf toe om los te laten en alleen met jezelf te zijn met alles, terwijl je bewust compassie voelt met jezelf. Maar verval niet in klagen of de slachtofferrol. Blijf bewust en wees volledig bij jezelf, kies ervoor om je over te geven aan wat je voelt om te herstellen - en vertrouw erop dat hoe krachtiger je zult ingrijpen om de situatie op te lossen.

ONTDEK JE WARE ZELF

Als je goed kijkt, zul je je realiseren dat de verdwijnende delen van jezelf slechts delen van je persoonlijkheidszelf zijn die vertrekken. Je ontdekt dat er een hogere jij van binnen is die nooit verandert. Het is de JIJ die hetzelfde was toen je 3 jaar oud was, 15 en 35 jaar oud. Het is, en is altijd geweest, de JIJ die echt is. Het is ook degene die je altijd door het leven geleid heeft, of je je er nu van bewust bent of niet. In deze huidige ervaringen van diepe onzekerheid en verlies van verbinding met uiterlijke ondersteuningen, weet dat je geroepen bent om te vertrouwen op dit hogere jij - je hogere zelf. Kijk of je erop kunt vertrouwen dat er precies gebeurt wat gebeuren moet om veranderingen in je leven tot stand te brengen, inclusief verliezen die in eerste instantie pijnlijk lijken. Weet dat de dingen die je verliest waarschijnlijk essentieel zijn om te verliezen, om je voor te bereiden op het betreden van de Vijfde Dimensie.

VERTROUWEN WORDT WETEN

In het vijfdimensionale bewustzijn is er geen vertrouwen op iets in de buitenwereld voor een gevoel van veiligheid of overleving. Er is alleen vertrouwen op de Hogere Machten en vertrouwen dat het leven je absoluut alles zal geven wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. En je merkt dat dit steeds weer gebeurt. Uiteindelijk wordt dit vertrouwen vervangen door een veilig weten, een zekerheid gebaseerd op je eigen ervaring in het zien dat je altijd goed bent verzorgd. Maar totdat dat weten volledig ontwikkeld is, is vertrouwen hebben wat je moet leren. Vertrouw erop dat je met de grootste compassie en wijsheid wordt begeleid en verzorgd. En, met vertrouwen als je gids, zult je synchroniciteiten ontdekken die overal om je heen verschijnen; kleine wondertjes worden gemeengoed in je leven. En hoe meer je leeft vanuit dit vertrouwen, hoe sterker je vertrouwen zal worden. Je zult zien dat er niets buiten in de wereld is dat permanent of volledig betrouwbaar is voor je veiligheid of overleving. Maar met het vertrouwen dat je van binnen hebt, maakt het niet uit. Je hebt alles wat je nodig hebt. Leren om volledig te leven vanuit een plek van vertrouwen is niet altijd gemakkelijk. Maar de ontspanning en vrijheid van angst die je ervaart wanneer je dit begint te bereiken, is monumentaal en zal je hele levenservaring veranderen.

BRON: Vidya Frazier


Volgende


Terug naar LICHTWERKERS of KENNIS