5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIEOP DE JUISTE WEG NAAR JE LEVENSDOEL

Veranderen en evolueren zijn moeilijke dingen om te doen. In feite zijn ze zo moeilijk omdat er allerlei ongemakkelijke gevoelens in je losgemaakt worden die helemaal niet prettig zijn. Helaas interpreteren veel mensen deze ongemakkelijke gevoelens als tekenen dat ze niet moeten doorgaan. Dus stoppen ze en dat geldt ook voor de vooruitgang die ze maakten.

Als je bezig bent met belangrijke veranderingen in je leven, zijn hier 15 ongemakkelijke gevoelens die je eigenlijk vertellen dat je op de goede weg bent .

1. Je geïsoleerd voelen van anderen

Het ondergaan van verandering op een diep en persoonlijk niveau is een eenzame taak. Het is iets dat je alleen moet verwerken en doorstaan. Als gevolg hiervan is het normaal om je geïsoleerd te voelen van anderen, en alsof ze onmogelijk kunnen begrijpen waar je doorheen gaat.

2. Moeilijkheden hebben bij het concentreren op taken

Levensverandering vereist veel inzet en betrokkenheid van je rechterhersenhelft. Dat laat niet veel energie over voor je linkerbrein. De linker helft is de kant van je hersenen die je gebruikt om praktische taken uit te voeren. Het feit dat je telefoonnummers en namen vergeet, dingen verkeerd weglegt of het gevoel hebt dat je alles tweemaal moet doen om het goed te doen, is volkomen normaal. Het is een teken dat de veranderingen die je ondergaat diep en betekenisvol zijn.

3. Rusteloos en bezorgd

Of je nu van baan verandert, een spirituele verandering doorvoert, een relatie verandert, of iets anders, je emoties worden voortdurend gestimuleerd. Bovendien is de kans groot dat je hersenen, inclusief je verbeeldingskracht, constant in een hogere versnelling zijn. Dit kan stress veroorzaken, wat kan leiden tot ongemakkelijke gevoelens van rusteloosheid en angst.

4. Prikkelbaarheid bij de mensen in je omgeving

Als je positieve veranderingen doorvoert of ondergaat, waarom voel je je dan zo geïrriteerd over de mensen van wie je houdt? Er is een reden voor deze ongemakkelijke gevoelens. De mensen waar je om geeft, zijn vaak de redenen waarom je niet verandert. Ze kunnen je onbewust ontmoedigen om te veranderen uit angst om je te verliezen, of ze kunnen eenvoudigweg dezelfde gedragspatronen volgen die je probeert te verbreken, bijvoorbeeld financiële onverantwoordelijkheid. Dit kan resulteren in subtiele wrok die in deze periode echt naar de oppervlakte kan komen.

5. Angst om de controle te verliezen

Verandering is beangstigend . Grote verandering is angstaanjagend. Dit is zo waar dat je soms in een bijna panische situatie verkeert. Dit betekent alleen maar dat de verandering die je ondergaat zeer reëel, zeer zinvol en zeer permanent is.

6. Een nieuwe neiging om confronterend te zijn

De kans is groot dat je, als je actie onderneemt om te groeien en te veranderen, echt ontevreden bent over vele aspecten van je leven. Je hebt besloten dat je beter verdient, niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Hierdoor kun je merken dat je mensen 'confronteert' in situaties waarin je normaal gesproken dingen zou laten gaan.

 7. Ontevreden worden  

Net zoals je merkt dat je steeds confronterender wordt tegenover mensen, kun je ook ontevredenheid op andere manieren ervaren en ernaar handelen. Dit is ook het gevolg van betere dingen voor jezelf willen en meer en meer bereid zijn om ze op te eisen. Ontevredenheid is een signaal van je ziel die je wijst op de noodzaak van verandering.

8. Verloren voelen

Als je je verloren voelt midden in een verandering of periode van groei, betekent dit niet dat je op het verkeerde pad bent. Wat het betekent is dat je te maken hebt met nieuwe ervaringen, nieuwe emoties, nieuwe verwachtingen en uiteindelijk een nieuwe realiteit. Dat is veel om mee om te gaan. Het zou geen verrassing moeten zijn dat je vraagtekens plaatst bij het feit of je nu wel of niet weet wat je moet doen of zelfs nog weet wie je bent.

9. Een sterk verlangen om meer alleen te zijn

Deze is vooral waar voor introverte mensen die het leven veranderen en actie ondernemen om te groeien. Je besteedt zoveel emotionele energie aan de veranderingen die je doorvoert dat menselijke interactie een grote energievreter kan zijn. Je kunt ook een toenemende behoefte hebben om meer tijd te besteden aan alleen zijn, mediteren, in een dagboek schrijven, yoga doen of andere solitaire activiteiten ondernemen om jezelf te helpen gecentreerd te worden.

10. Begin met het evalueren van je vriendschappen

Wanneer je veranderingen aanbrengt, verandert in feite je hele leven.  Dit omvat ook je relaties met je vrienden. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je nog steeds bij je vrienden past en of je relaties met je vrienden gezond zijn. Het kan zijn dat je veranderde zelf tijd nodig heeft om je aan te passen voordat je oude vriendschappen kunt vernieuwen, of het kan zijn dat je zult zien dat je vriendschappen hebt die niet langer duurzaam zijn. Dat laatste kan moeilijk zijn om te accepteren, maar het is nog steeds een teken dat je op de goede weg bent .

11. Diep verdriet

Geen grote verandering of groei gebeurt zonder verlies. Soms is het verlies tastbaar, zoals het verlies van een baan of het beëindigen van een relatie. Andere keren is het verlies minder tastbaar. Je hebt bijvoorbeeld misschien besloten om een ​​aantal negatieve gewoonten en gedragingen te laten vallen, en terwijl je weet dat de verandering het beste is, ben je nog steeds verdrietig over het verlies.

12. Op zoek naar de toekomst

Het is volkomen normaal om bang te zijn voor de toekomst. Je hebt tenslotte aangepakt wat bekend, goed of slecht was, en veranderde het in iets  onbekends. Je hebt geen idee waar je nieuwe pad uiteindelijk toe zal leiden. Dat kan je onzeker maken over de toekomst. Als je angst voelt, is dat volkomen normaal.

13. Verlangen naar dingen zoals vroeger

Vertrouwdheid  is een van de veiligste gevoelens die er zijn. Zelfs negatieve vertrouwdheid kan tijdelijk beter aanvoelen dan verandering. Er zullen punten op je reis zijn waar je alleen maar wilt dat de dingen zijn zoals ze waren. Bovendien, wanneer het leven ingewikkeld en moeilijk wordt, is het volkomen normaal om een ​​beetje achteruit te gaan en te zoeken naar comfort, mensen en eenvoud in het verleden.

14. Vreemde en intense dromen

Vreemde en intense dromen, zelfs negatieve dromen, zijn het cumulatieve resultaat van nieuwe ervaringen, nieuwe emoties en interne en externe conflicten. Ze zijn de manier van je onderbewustzijn om veel zware dingen uit te werken terwijl je slaapt.

15. Verlangen om romantische relaties te veranderen of er mee te stoppen

Terwijl u een verandering aan het ondergaan bent, kun je beginnen te twijfelen aan je vermogen om de tijd en emotionele inspanning binnen een relatie te geven die nodig is. Je hebt misschien het gevoel dat je partner beter  verdient, of je hebt ook het gevoel dat jij het bent die beter verdient. Het belangrijkste is om dit soort beslissingen niet voortijdig te nemen.

Zoals je ziet, kunnen sommige ogenschijnlijk ongemakkelijke gevoelens een teken zijn dat je op de goede weg bent naar je levensdoel. De volgende keer dat je je verloren of verdrietig voelt of een sterk verlangen hebt om alleen te zijn, is het misschien tijd om naar je innerlijke zelf te luisteren om beter te begrijpen wat je echt wilt.

ARTIKEL – Enlightened Consciousness


Terug naar LICHTWERKERS of KENNIS