5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE


HEALING TOOLS

Je vindt hier een ONTSPANNINGSOEFENING - REINIGING VAN JE ENERGIEVELD - DIEPTEREINIGING VAN JE ENERGIEVELD - MEDITATIE VOOR EEN ONTMOETING MET JE BEGELEIDERS en een PIRAMIDEMEDITATIE

Alle teksten staan op één pagina vanwege ruimtegebrek op de website. 

ONTSPANNINGSOEFENING

FASE EEN
Ga recht op je stoel zitten met je voeten naast elkaar
Leg je handen in een ontspannen houding op schoot
Sluit je ogen  en ga met je aandacht naar je voeten
Voel hoe je voeten in je schoenen zitten en contact maken met de Aarde
Ga met je aandacht naar je stoel en voel hoe de stoel je ondersteunt
Voel je benen en je rug en de drukpunten van de stoel
Voel hoe je verbonden wordt door de stoel en je voeten met de aarde
Stel je voor dat er sterke boomwortels uit je stuitje en je voeten stevig de aarde in groeien.
Leg je rechterhandpalm bovenop je linkerhand
Ga naar je ademhaling en voel hoe de levensadem je lichaam in en uit gaat
Voel je buik en hoe je borstkas uitzet en inkrimpt met elke ademhaling
Stel je nu voor dat je duizenden luchtbelletjes inademt zoals in een glas frisdrank
Voel hoe deze belletjes je lichaam ingaan en opgenomen worden
Stel je voor dat je deze duizenden belletjes zuurstof door je lichaam stuurt
Stuur de levenbrengende zuurstofbelletjes door je longen naar je armen, hoofd, maag, buik, door je benen naar je voeten en weer terug.
Voel de tinteling van het leven in jou, jij leeft! Voel!
Kom nu langzaam terug en wrijf een keer over je benen en strek je een beetje uit


REINIGING VAN JE ENERGIEVELD

Zeg hardop (en concentreer je daarbij op je lichaam)
Ik stuur alle energie die niet van mij is en niet uit liefde gegeven is terug naar degene van wie het is en plaats het in het licht.
En alle energie die van mij is, waar die ook maar is en die niet uit liefde gegeven is, komt nu gereinigd terug bij mij en in mijn licht.
En alle aanhechtingen aan mijn veld die niet op liefde gebaseerd zijn maak ik nu los (stel je daarbij voor dat je je veld afborstelt of draadjes doorknipt)
Zet daarna een bubbel van licht om jezelf als je gaat slapen.

DIEPTEREINIGING VAN JE ENERGIEVELD
Maak een lijst van de namen van iedereen in je verleden waar je een negatieve energie-uitwisseling mee hebt gehad, dit kan familie, vrienden, collega’s, buren, enz. zijn. Volg je gevoel tot hoever je in het verleden moet gaan. Deze reiniging verwijdert oude diepe blokkades in je energie. Herhaal het als je het gevoel hebt dat je het nodig hebt.
Zeg dan hardop de bovenstaande REINIGING VAN JE ENERGIEVELD op waarbij je alle namen hardop voorleest.

MEDITATIE
Doe de ontspanningsoefening, sluit en ogen en concentreer je dan op de binnenkant van je oogleden. Stel je een prachtige plek voor waar jij je op je gemak voelt (bos – strand – berg – weiland – meer enz.) Ga naar die plek en verbeeld je een comfortabele zitplaats. Ga zitten en visualiseer dat er zeven engelen of gidsen naar je toe komen wandelen die bij je komen zitten. Ze praten tegen je en je kunt hen alles vragen. Ga in gesprek en let op de gedachten en antwoorden die er bij je binnenkomen.

Deze meditatie vergt oefening, in het begin zul je er misschien moeite mee hebben om met je helpers in gesprek te gaan. Vraag hen hun namen, wat ze in jouw leven betekenen, vraag hen van alles en laat de antwoorden in je bovenkomen. Het is handig om een pen met notitieboekje bij je te houden zodat je kunt opschrijven wat er bij je bovenkomt.


DE PIRAMIDE MEDITATIE
SNELLE WERKING
Een meditatie moet  een zodanige werking hebben, dat het na enige oefening onmiddellijk uit te voeren is. Je moet bijvoorbeeld binnen enkele seconden naar die bijzondere, innerlijke plek kunnen gaan, zodat je het op de meest bizarre plekken direct uitvoerbaar is. Dit vergt oefening, maar het is beslist de moeite waard om dit te proberen en te oefenen.


MEDITATIE IS CONCENTRATIE

Deze meditatie werkt! Het is een snelle en effectieve meditatie. Velen van jullie hebben het idee dat mediteren een ingewikkelde procedure is met allerlei ongemakkelijke lichaamshoudingen en allerlei hulpmiddelen, maar niets is minder waar. Mediteren is een staat van bewustzijn oproepen en daar heb je alleen maar concentratie voor nodig, meer niet! Je hebt geen muziek, geluiden, bloemen, geuren of kleuren nodig. Dit zijn hulpmiddelen die, zoals het woord zegt, je kunnen helpen bij het ontspannen en concentreren, maar méér niet.


Mediteren is je begeven naar de ruimte tussen je gedachten. Die ruimte bereik je door oefening. Lees voordat je begint de onderstaande meditatie een paar keer door, totdat je de weet wat je je moet verbeelden. Ontspan je lichaam en concentreer je op de binnenkant van je oogleden. Zie niets anders dan die binnenkant. Als je daar moeite mee hebt, concentreer je dan op je ogen en tel je ademhalingen. Als je telt kun je niet aan iets anders denken. Je kunt door dit te oefenen onmiddellijk in een andere staat van bewustzijn raken. Richt je nu op het innerlijke  middelpunt tussen je ogen en blijf ontspannen doorademen. Verbeeld je nu het volgende:

Stel je een piramide van licht voor, hoe je die ook wilt zien, en geef met je intentie aan dat deze piramide deel uit maakt van een hoger bewustzijn. Er ligt een deksteen op je piramide van licht en die bevat een spiraalvormige regenboogstraal met alle kleuren, deugden en eigenschappen van onze Vader/Moeder God. Je gaat je piramide binnen en kijkt om je heen; de wanden en de vloer stralen een innerlijk licht uit en er staan twaalf (of meer) kristallen stoelen in een kring. In het midden daarvan staat een kristallen tafel en als je daar op gaat liggen, past hij zich helemaal aan je lichaam aan. Er hangt een prachtig kwartskristal boven het midden van de tafel. Het kristal heeft aan beide zijden facetten en de bovenkant loopt door tot in de deksteen van de piramide. Dit is de basisstructuur van je piramide, maar je kunt in de piramide inbrengen wat je persoonlijk maar wilt.

Hoe kun je de piramide gebruiken: stel je voor dat je een probleem of een conflict met iemand hebt. In een meditatieve staat ga je dan je heilige piramide binnen, je gaat zitten in één van de kristallen stoelen en je stelt je voor dat die andere persoon aan de andere kant van de ruimte zit en dat de kristallen tafel in het midden staat. Vraag aan het Hoger Zelf van die persoon om erbij te zijn. Je zou een gesprek met deze persoon aan kunnen gaan. Zet daarbij je ego opzij en spreek vanuit je hart en draag de leiding over aan je ziel. Stel je probleem objectief aan de orde, leg de situatie op de kristallen tafel en vraag om een ‘goddelijke oplossing’ en de hoogste uitkomst voor jullie beiden. Stel je voor hoe de Violette Vlam van verandering van onder de tafel oplaait, de situatie omhult en daarbij de energie in evenwicht brengt en hoe harmonie ontstaat. Zie nu hoe het grote kristal boven de kristallen tafel begint te vloeien en golven gouden licht uitstraalt. (die lijken een beetje op bliksemstralen). Eerst zullen deze bliksemstralen zich concentreren op de kristallen tafel en de situatie, daarna zullen ze zich naar jullie beiden uitbreiden en uiteindelijk zullen ze de hele ruimte vullen. Stel je voor dat je contact hebt gemaakt met de energie van de ‘Goddelijke Bron’ en jij, de andere persoon en de situatie zullen ‘opgeladen’ zijn met de Kosmische Levenskracht van de Schepping. Je moet dan de uitkomst overlaten aan de wijsheid van God. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar je vertrouwt erop dat het de hoogste uitkomst zal zijn.

Je kunt alles op de tafel leggen wat je maar wilt; jezelf, een probleem, een conflict. Je kunt zelf ook op de kristallen tafel gaan liggen. Zeg wat je verlangt, Vraag om een oplossing. Zie weer hoe de Violette Vlam oplaait vanonder de tafel en hoe het kristal aan de dekplaat van de piramide bliksemschichten uitzendt.
N.B. Je mag niemand anders op jouw kristallen tafel leggen zonder hun toestemming of in specifieke gevallen alleen met de toestemming van hun hoger zelf. Het probleem kun je wél inbrengen en op je kristallen tafel leggen.

Ga naar je piramide van kracht als je een beslissing moet nemen, als je een idee wilt verwezenlijken, als je je situatie wilt veranderen. Breng je wensen in de piramide van licht en kracht en zie hoe de wonderen zich ontvouwen. Gebruik de stoelen als je met een groeps- of familieconflict te doen hebt.

Deze meditatie komt uit het boek JE HEILIGE ZOEKTOCHT van Ronna Herman.

Oefen regelmatig de staat van concentratie en verbeeld je elke dag één of twee keer dat je in de piramide bent. Je zult door oefening steeds sneller naar deze prachtige plek kunnen gaan.