5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE

BELANGRIJK BERICHT


Jullie horen het steeds weer: hou van jezelf is nu van wezenlijk belang. Maar voor veel mensen is het moeilijk om precies te weten wat je dan moet doen, hoe dat voelt. Het is jullie zó lang aangeleerd dat jullie van anderen moeten houden dat je vergeten bent hoe je van jezelf moet houden. Want eigenliefde is niet hetzelfde als egoïsme of egocentrisme. De buitenwereld zal je al snel dat laatste verwijten, vooral als je nog niet eerder eigenliefde hebt laten zien aan anderen.
Er zijn voorbeelden genoeg te geven van liefde voor anderen: iemand accepteren zoals hij/zij is, iemand ruimte geven, begrip hebben, compassie, steunen, helpen enzovoort. Maar jij hebt óók recht om dit alles te ontvangen, als dit niet van anderen is dan sowieso van jezelf. Jij verdient te mogen zijn zoals je bent, jij hebt ook ruimte en begrip, compassie, steun en hulp nodig. Ook jij mag er zijn, jij bent belangrijk.

Als je gevraagd wordt: ‘Ben jij belangrijk en waarom wel of niet?’, wat is dan je antwoord? Heb je er moeite meer op hardop te zeggen: ‘Ik ben belangrijk’? Besef dat dat is aangeleerd. Je hele leven lang. Hoe vaak heeft iemand tegen jou gezegd; ‘Jij bent belangrijk’? Hoeveel mensen? In de huidige tijd waarschijnlijk meer en vaker dan vroeger, er zijn meer bewuste mensen. Maar het is aangeleerd om te denken dat bescheidenheid een deugd is.

Waarom zou je belangrijk zijn? Wel, ten eerste omdat er mensen zijn die van je houden, zolang dat het geval is ben je belangrijk. En, als je van jezelf houdt, kun je er niet meer omheen dat je belangrijk bent.

Maar, er is nog een andere reden waarom jij belangrijk bent: je bezit triljoenen cellen in je lichaam, en ik elke cel is God aanwezig als de Levenskracht, als het Leven zelf! Als bewustzijn in je DNA, als het Licht. Besef je hoe belangrijk je daarmee bent? Jij en God in één lichaam, één bewustzijn, één leven. Als dit tot je doordringt, besef je dan ook hoe gemakkelijk het is om van jezelf te houden? En hoe belangrijk jij bent?

Heb je naaste lief zoals jezelf en God boven alles! Deze oude uitspraak krijgt een hele waardevolle, maar ook totaal andere betekenis als je beseft dat God als leven en bewustzijn in elke cel van je lichaam aanwezig is. Jij bent een onderdeel van God. Een onderdeel van Alles-Dat-Is.

De Naam van God betekent: ‘Ik ben er’ of ‘Ik ben die Ik ben’. Als jij tegen jezelf zegt: ‘Ik ben die ik ben, ik ben hier, hier ben ik’, dan laat je zien dat je van jezelf houdt. Je mag er zijn, je bent belangrijk.

Er wordt van je gehouden. Hou van jezelf.

De Meester 

Volgende