5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE


LIEFDE IS GEMAKKELIJK

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan uitgelegd, maar het is wel de waarheid. Liefde is iets dat je niet kunt dwingen of sturen, het hart is autonoom, het volgt een eigen weg, het hart opent zich en er stroomt liefde in en uit naar de ander.

Als liefde echt is, is het gemakkelijk van het begin tot het einde. Er is geen drama, want drama is voor kinderen, voor mensen die niet weten wat liefhebben is, die leven met diepgewortelde angsten en overtuigingen op basis van voorwaardelijke liefde.

Liefde is gemakkelijk, het is het gemakkelijkste dat je ooit gedaan hebt, het is rustig en veilig, iets dat van nature gebeurt en niet verdedigd of bevochten hoeft te worden.  

Wanneer je van iemand houdt en die ander houdt ook van jou dan is er geen twijfel, dan is er rust. Een gemoedsrust die je nog nooit eerder hebt gehad. Het is het soort rust dat je energie geeft en dankbaar maakt.

Stellen die in liefde al langer bij elkaar zijn stralen deze rust uit, ze hoeven geen vragen te stellen of constante bevestiging. Ze kennen de antwoorden al, ze voelen zich comfortabel, veilig en hebben geen twijfel. Ze maken geen ruzie over onbelangrijke dingen om de doodeenvoudige reden dat het niet de moeite waard is om de rust te verstoren. Liefde geeft wat de ander nodig heeft zonder voorwaarden, eisen of verwachtingen. In een volwassen liefdesrelatie is geen gemis of gebrek, ieder heeft een eigen plek en een eigen leven binnen de relatie en daar voelen beiden zich goed bij. Ze zoeken geen compensatie van zichzelf bij de ander, de ander hoeft hen niet gelukkig te maken, ze zijn gelukkig omdat de ander er gewoon ‘is’.

Stellen die al langere tijd bij elkaar zijn streven er niet naar om één te zijn, ze zijn twee individuele mensen die elkaar vrij laten en onzichtbaar verbonden zijn. Ze stimuleren elkaar om een beter mens te worden, passies en interesses te volgen en bewuster te worden van elkaar en het leven.

Een relatie die gebaseerd is op liefde kan alleen maar aangegaan worden door mensen die weten wat liefhebben is, die compleet zijn van zichzelf en die op zoek zijn naar gezelschap dat hen aanvult. Je kunt geen gezonde relatie hebben met twee ongezonde mensen, een ander kan je niet gelukkig maken of aan al jouw verwachtingen voldoen, als dat nodig is ben je een bodemloos vat dat nooit vervuld en gelukkig kan zijn.

Mensen in een volwassen relatie vinden het leuk om andere mensen te ontmoeten, ze zullen nooit als een bedreiging van de relatie gezien worden omdat de relatie stabiel is. Niemand voelt zich bedreigd door vreemden of geliefden uit het verleden. Men heeft vertrouwen in hun eigen liefde en de liefde van hun partner.   Liefde en verliefdheid zijn gevoelens van het hart en het hart doet dingen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Het gaat vloeiend en moeiteloos omdat de hartenergie van de één naar de ander stroomt. Het verstand wordt niet gebruikt omdat de hartverbinding het dichtste bij de ziel is. In volwassen relaties worden gevoelens uit het verleden begrepen en helpt men elkaar het te dragen en wonden te helen. 

Bij liefde wordt het wezen van de ander gezien, zonder de schillen van de aardse persoonlijkheid. De ziel wordt gevoeld van elkaar. Maar als de liefde niet kan stromen zal het hart zich als een lotus weer sluiten en zich terugtrekken totdat het licht van een nieuwe liefde haar weer laat opengaan.

Liefde is het hoogste gevoel dat je als mens op aarde kunt ervaren, het is de hoogste en mooiste kracht en verlies van liefde brengt de diepste en scherpste pijn die een mens kan hebben. Maar zonder liefde heb je niet geleefd, weet je niet wat leven is. Liefde is vrijelijk te geven, er stroomt altijd nieuwe liefde bij je binnen vanuit de goddelijke dimensie en daarom kun je ook eindeloos geven zonder dat het opraakt.

Bron: Enlightened Consciousness


Verder naar JE ZIELSVERWANT


Terug naar BEWUSTZIJN