5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE

OVERBODIGE BALLAST

Er is een splitsing tussen de driedimensionale en de multidimensionale werkelijkheid en er zijn bepaalde dingen die je niet mee kunt nemen van de ene naar de andere. Als je het toch probeert zul je merken dat het niet functionerende ballast is geworden.

Een voorbeeld van deze ballast is ‘tijd’. Ja, je leest het goed: tijd! Het begrip tijd hoort bij de driedimensionale werkelijkheid. In de multidimensionale werkelijkheid bestaat geen tijd als zodanig, tenminste geen tijdservaring, je stapt ‘buiten’ de tijd. Je ervaart deze multidimensionaliteit tijdens het werken met of aan je passie, tijdens meditatie, gebed, in de natuur, bij het luisteren naar mooie muziek en tijdens een heleboel andere bezigheden of niet-bezigheden waarbij je de ‘tijd’ vergeet. Vergeet daarbij ook niet de seksuele beleving. Tijdens al deze dingen stap je buiten de tijd.

Vraag je eens af waarom ‘men’ het uitoefenen van je passie een hobby noemt. Waarom ‘men’ mediatie afdoet als zweverig new age gedoe. Waarom ‘men’ het gebed’ afdoet als ouderwets. Waarin in de natuur zijn alleen maar mogelijk is in je vrije tijd. Waarom mooie muziek luisteren gezien wordt als luieren. Waarom ‘vrijen’ altijd zo’n beladen begrip is geweest. Zou het zo kunnen zijn dat ‘men’ jou bij de multidimensionale beleving weg wilde houden zodat je het niet zou ontdekken? Zou het ook kunnen dat mensen het ‘druk’ moeten hebben om erbij te horen?

Stel dat iemand je zou vragen: ‘Wat heb je gedaan vandaag?’ en je antwoord zou zijn: ‘Ik heb de multidimensionale werkelijkheid verkend’. Voor de driedimensionale wereld zou je ‘niets’ hebben gedaan. Begin je te beseffen waar we naar toe willen?

Tijd is een oud driedimensionaal begrip. Zorgelijkheid, piekeren, angst, druk zijn, geen tijd hebben en een volle agenda creëren hoort ook bij de driedimensionale werkelijkheid. Als jij de multidimensionale wereld wilt ervaren zul je tijd volledig uit moeten schakelen. Wij zeggen niet dat je niet hoeft te werken, maar ook dat kan door (weer) te leren genieten van wat je aan het doen bent. Genieten plaatst je buiten de tijd.

Waarom denk je dat klokken, agenda’s en kalenders uitgevonden zijn? Door wie? Met welke reden? Het antwoord is: om jou te controleren en beheersen. Het is er totaal ingehamerd en bijna iedereen is er volledig in geconditioneerd.

Maar, hoe doorbreek je deze patronen?

Door je te focussen op het NU, op dat wat je nu op dit moment aan het doen bent en daar volledig in en bij aanwezig te zijn. Het is ook jezelf multidimensionale ervaringen gunnen, jezelf toestaan om buiten de tijdsbeleving te stappen. Door alles met volledige en positieve aandacht te doen.
De multidimensionaliteit is jullie bestemming en jullie zijn al gearriveerd. Het enige dat je nog hoeft te doen is loslaten wat je niet meer nodig hebt. Word bewust en oefen met de multidimensionale werkelijkheid totdat het je eigen is, je zult je zoveel beter voelen.


De Blue Spirits door Pyts Boschma

Volgende