5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE


VERSCHIL SOULMATE EN LEVENSPARTNER

Een soulmate is iemand die op één lijn met je ziel zit, iemand die gestuurd wordt door het universum om je uit te dagen, je in je kracht te zetten, om delen van je ziel aan te raken zodat je verandert en transformeert naar een hoger niveau van bewustzijn. Als je de les die je soulmate je moet brengen eenmaal geleerd is zal vaak een fysieke scheiding het gevolg zijn.

Een levenspartner is iemand die je metgezel is, je vriend, het is een veilige en stabiele persoon waar je op kunt leunen, wie je kunt vertrouwen en die je door het leven helpt. Er is een wederzijds gevoel van liefde en respect en jullie begrijpen en eren elkaars behoeften en wensen. 

Iedereen wil graag dé soulmate ontmoeten, het is feitelijk één van de meest voorkomende vragen aan mediums of helderzienden.

Wat sommige mensen niet weten is dat we meerdere soulmates in dit leven hebben die op verschillende momenten ons leven binnen komen. Hun doel is allemaal hetzelfde – ze zijn hier om ons uit te dagen en onze kracht op te wekken zodat onze ziel zich kan ontwikkelen naar een hogere staat van bewustzijn. 

Onze soulmates komen altijd ons leven binnen wanneer we er klaar voor zijn en geen moment eerder. Ze komen als we er klaar voor zijn om de levenslessen te leren die voor ons bestemd zijn, die op ons levensprogramma staan.

Relaties met soulmates zijn vaak niet voor de rest van je leven, dat komt omdat de relatie te intens kan zijn of omdat het niet zo bedoeld is. Als de nodige lessen geleerd zijn verdwijnt de soulmate vaak weer uit zicht.

Soulmates hoeven niet altijd romantische partners te zijn, het kunnen ook vrienden of familieleden zijn. Maar wie ze ook zijn, jullie zullen altijd een sterke, energetische verbinding met elkaar voelen die ouder is dan het huidige leven hier op aarde.  

Er zijn mensen die geobsedeerd zijn om hun soulmate te ontmoeten, maar je hebt geen idee waar je om vraagt. Het is namelijk de vraag om groei en ontwikkeling in bewustzijn. Obsessie kan zorgen voor een blokkade die het verhindert dat de energie van de soulmate naar ons toe kan komen.

Als je echt contact wilt maken met een soulmate, moet je je afstemmen op je eigen ziel. Je moet ontdekken wie je bent, jezelf eren en je hart gaan volgen. Wanneer je je afstemt op je ware zelf, ben je meteen in de trilling die resoneert met de trilling van je soulmate zodat je hem/haar kunt ontmoeten.  

Als je klaar bent met je zielenlessen en op zoek bent naar een metgezel om de rest van je leven mee te delen dan ben je op zoek naar je levenspartner.

Een levenspartner is meer een metgezel of een vriend waarmee je een sterke band hebt. Het is misschien geen diepe zielsverbinding zoals een soulmate, maar het is gebaseerd op een wederzijds gevoel van vertrouwen, begrip en respect. Een levenspartner is iemand die betrouwbaar is en rekening houdt met je behoeften en wensen. Natuurlijk is een levenspartner ook iemand waar je je aangetrokken voelt en waar je van houdt en voor zorgt.   

Hoewel je nog steeds lessen zult leren van een levenspartner, gaan ze meer over het verlenen van ondersteuning en geven ze je een leidende hand als je door je eigen zielsreis navigeert .

Je levenspartner ontmoeten is meestal niet iets waar je je geestelijk of energetisch op voorbereidt zoals je zou doen met een zielsverwant. In plaats daarvan vereist het emotionele en mentale voorbereiding en dan loslaten en het universum het werk laten doen.

Het is mogelijk dat je soulmate ook je levenspartner is en het is ook mogelijk dat jij en je levenspartner een diepere zielsverbinding kunnen ontwikkelen - het hangt er allemaal van af welke richting de relatie zich ontwikkelt.

Hier zijn de verschillende kenmerken van elke relatie:

SOULMATE RELATIE

·        Je voelt een diepe, spirituele verbinding met deze persoon, bijna alsof je ze al heel lang kent.

·        Je hebt flashbacks of déja vu-momenten waarbij je voelt dat je eerder samen bent geweest.

·        Je begrijpt elkaar en hebt een vergelijkbare manier van denken.

·        Je verbinding is intens en dat geldt ook voor de relatie. Vaak kan het van extreme hoogten naar extreme dieptepunten gaan.

·        Je voelt je synchroon met elkaar, ook als je niet fysiek bij elkaar bent. Het kan zijn dat je moet samenwerken om iets te bereiken.

·        Je weet intuïtief wat de ander denkt of voelt. Je voelt je heel verbonden met hun gedachten en acties.

·        Je relatie is emotioneel, uitdagend en kan dingen naar je toe brengen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

·        Je kunt grote verschuivingen en veranderingen in je leven ervaren wanneer je deze persoon voor het eerst ontmoet.

·        Je relatie houdt niet altijd stand, maar de liefde is er altijd.

LEVENSPARTNER RELATIE

·        Je voelt je fysiek aangetrokken en resoneert met elkaars waarden.

·        Je leert elkaar graag kennen en leert over je verschillen en overeenkomsten - alles over elkaar voelt nieuw en opwindend.

·        Je kunt goed opschieten als beste vrienden - je relatie heeft geen last van uitersten.

·        Je relatie is gebaseerd op logische of intellectuele beslissingen.

·        Je resoneert met elkaars overtuigingen, ideeën of religie/filosofie.

·        Jullie voelen allebei financiële en emotionele stabiliteit door samen te zijn.

·        Je relatie is gebaseerd op fysiek aanwezig zijn en nieuwe herinneringen creëren.

·        Je voelt de behoefte om te trouwen of een gezin te stichten om je relatie te 'versterken'.

Op verschillende momenten in ons leven zullen we verschillende soorten relaties nodig hebben en willen. De ene relatie is niet beter of slechter dan de andere, het is allemaal een persoonlijke beslissing en zolang je je hart volgt zal alles goed zijn, welke relatie je ook krijgt.


Verder naar SOULFLAMES


Terug naar BEWUSTZIJN